Fysiikkavalmennus ja testaus

Jalostamo Trainingin päävalmentajana toimii vuodesta 2004 valmentanut Jan Vilkko. Oma urheilutausta on alun perin pallopeleistä (jalkapallo, koripallo, amerikkalainen jalkapallo), mutta nykyisin lajeina viehättävät salitreenin lisäksi kiipeily sekä vapaalasku.

Vilkko toimi aluksi amerikkalaisen jalkapallon lajivalmentajana, josta taskuun jäi neljä miesten Suomen Mestaruutta. Vähitellen kuvaan tuli yhä enemmän fyysisen puolen valmentaminen, amerikkalaisessa jalkapallossa Porvoon Butchersissa, että Helsinki Wolverinesissa. Salibandyn puolella Vilkko on valmentanut fysiikkaa kolmen kauden ajan EräViikinkien B- ja C-poikien SM-sarjajoukkueille. Nykyisin valmennuksessa ovat jääkiekossa HIFKn U15 joukkue sekä jalkapallossa PK-35 2009/2010/2011 joukkueet. Jalostamo Trainingin perustamisen myötä etä- ja yksilövalmennettavia sekä pienryhmiä on tullut paristakymmenestä eri seurasta.

Valmentajana Vilkko uskoo kolmeen asiaan: 1) Perusasioiden laadukkaaseen tekemiseen, 2) Selkeään ohjeistukseen ja 3) Todennetulla kehityksellä motivointiin. Harjoittelun tavoite on tietenkin parantaa suoritustasoa, mutta tehokkaamman liikkeen myötä pyritään yhtä lailla pienentämään loukkaantumisriskiä.

Valmennuksessa itsensä kehittäminen, uusien asioiden opiskelu ja testaaminen ovat jatkuva prosessi. Alun perin rahoitusalan KTM Vilkko on opiskellut Valmentajan Ammattitutkintoa Kisakalliossa, Crossfit-ohjaajaksi, sekä Suomessa harvinaiset Speedworks Virtual Internship ja Reflexive Performance Reset 1&2 sertifikaatit.

Jalostamo Trainingin toiminta jakautuu kolmeen osaan:

  • Urheilupuolella kehittämme tavoitteellisten palloilijoiden fyysisiä ominaisuuksia, erityisesti nopeutta, suunnanmuutosta, ponnistusvoimaa ja voimantuottoa. Näiden kehittämiseen meillä on käytössä hyvissä nykyaikaiset harjoitusvälineet sekä modernit testilaitteet tarvittavan informaation saamiseksi. Videoanalyysien avulla tarjoamme valmennusta myös etänä toimivalla konseptilla.
  • Yhteistyössä Tapanilan Terveyden kanssa tarjoamme monipuolisia palveluja myös urheilijoiden kuntoutukseen. Tavoitteena on palata pelikentille paremmassa ja kestävämmässä kunnossa kuin ennen loukkaantumista. Mielestämme niin sanottu ”Back to play”-kuntoutus, eli välimaasto varsinaisen kuntoutuksen ja lajiharjoitusten välillä on jäänyt hieman paitsioon ja tähän tarjoamme tehokkaita ratkaisuja.
  • Hyvinvoinnin puolella keskitymme kolmeen keskeiseen asiaan: hengitystekniikan, liikeratojen sekä lihasaktivaatioiden opettamiseen ja parantamiseen. Mielestämme ne luovat hyvinvoinnin perustan ja kaikkien kolmen kehittäminen onnistuu lähtötasosta riippumatta. Näidenkin osalta uskomme vahvasti todennetun kehityksen motivoivaan vaikutukseen ja sitä tapahtuukin yleensä jo ensimmäisillä harjoituskerroilla. Harjoittelu tarjotaan niin yksilöille, pienryhmille kuin yrityksillekin työhyvinvoinnin kehittämiseksi.

Katso lisää tästä

Jan Vilkko: 040 044 1115
coach@jalostamo.training