Tunne kehosi koostumus

Käytämme luotettavaa Bodystat-mittaria, jota on käytetty eri puolilla maailmaa sairaaloissa ja yliopistoissa, tutkimuskäytössä ja potilastyössä. Mittaus perustuu kehoon kykyyn johtaa sähköä. Menetelmää kutsutaan bioimpedanssimenetelmäksi. Bodystat-mittari mittaa kehossa olevan nesteen määrän. Koska rasva on lähes vedetöntä kudosta, on lihavilla ihmisillä suhteellisesti vähemmän vettä elimistössään kuin laihoilla.

Itse mittauksessa henkilö makaa rentona, jalat ja kädet irti vartalosta. Käsiin ja jalkoihin kiinnitetään yhteensä neljä elektrodia ja koneeseen syötetään mitattavan esitiedot.

Mittaus kertoo:

– rasvan määrä prosentteina ja kiloina
– rasvaton massa kiloina
– rasvaton ja nesteetön massa kiloina
– veden määrä prosentteina ja litroina
– perusaineenvaihdunta kcal
– arvioitu kokonaisaineenvaihdunta kcal
– painoindeksin
– vyötärö-lantiosuhdelukeman

Mittarin antamat suositusarvot esimerkiksi rasvaprosentille perustuvat lääketieteellisiin tutkimuksiin. Suositusarvot eivät perustu mahdollisimman alhaisen rasvaprosentin ihannointiin, vaan terveyden kannalta suositeltavimpaan arvoon.

Ihopoimumittaus

Ihopoimumittauksessa mitataan kehon rasvaprosentti käyttämällä mittauspihtejä. Menetelmä sopii hyvin kuntoilijoille ja urheilijoille rasvaprosentin seurantaan. Miesten ihanne rasvaprosentti on 10-15% ja naisilla 15-22%.

Lisätiedot:
Sami Mänty-Aho p. 050 533 3335
sami(at)tapanilanterveys.fi


Varaa aikasi


Osta lahjaksi