Ryhdin, nivelliikkuvuuden ja lihasten hermoyhteyden tutkiminen

Lihastasapainotutkimuksen yhteydessä saat arvokasta tietoa kehostasi. Tutkimus ennaltaehkäisee vammojen ja sairauksien syntyä.

Kenelle:

– kasvavat lapset ja nuoret
– urheilijat ja seurat
– työikäiset ja ikäihmiset

Tarkastuskohteet:

 

Ryhti:

Tarkistamme jalkaterien asennon. Lattajalkaisuus on yleinen nuorten vaiva. Syinä voivat olla esimerkiksi vääränlaiset jalkineet, lihasheikkous tai jäykkyys. Tietyissä ikävaiheissa lattajalkaisuus on myös kehitykseen kuuluva, ohimenevä vaihe.

Katsomme polvien ja lonkkien asennon. ”Pihtipolvisuus” tai ”länkisäärisyys” vaikuttavat jalkateriin ja kuormittavat eri tavoin myös selkää. Annamme vinkkejä venyttelyyn ja harjoitteisiin lihaskireyksien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä

Tutkimme selän asennon; ryhdin, taivutukset ja liikkuvuuden. Toimiva selkäranka on urheilijan terveyden ja suorituskyvyn perusta.

Nivelliikkuvuuden ja lihasten hermoyhteyden tutkiminen

Venyttely on usein laiminlyöty asia. Eri lajeissa kuormittuvat ja kiristyvät eri lihakset. Tarkistamme lihaskireydet ja neuvomme oikeat venytykset. Kuntotarkastus motivoi venyttelemään monipuolisemmin. Tarkistamme liikkuvuuden nilkoista, polvista, lonkista, olkanivelistä sekä selkä–ja kaularangan alueelta. Opastamme tarvittaessa myös vanhempia ja valmentajia

Testaamme suurten lihasryhmien hermotuksen. Hermotuksen toimiessa huonosti lihas ei kykene toimimaan optimaalisesti. Kansakielellä puhutaan että on ”huono päivä”. Jos hermotus ei toimi normaalisti, lihakset muuttavat nivelten asentoa ja liikeratoja, jolloin väärä kuormitus voi johtaa kivun tuntemuksiin, lihasten revähtämiseen tai nivelen vammautumiseen.

Jatkotoimenpiteet

Jos tutkimuksissa käy selkeästi ilmi normaalista kasvusta tai toiminnasta poikkeavaa epätasapainoa, teemme tarkempia lisätutkimuksia sekä annamme hoidon ja kotiohjeet. Tarvittaessa ohjaamme lisätutkimuksiin ja jatkotoimenpiteisiin..

Lisätiedot:
Sami Mänty-Aho p. 050 533 3335
sami(at)tapanilanterveys.fi


Varaa aikasi


Osta lahjaksi