Tietoista läsnäoloa ja stressinpurkua

Kurssin ovat kehittäneet yhdessä Pasi Pölönen ja Sami Mänty-Aho. Tavoitteena on ollut yhdistää elementtejä lääketieteestä,
kognitiotieteestä, psykologiasta  ja meditatiivisista harjoituksista,
joista kummallakin ohjaajalla on pitkä kokemus.

Kurssilla saat vastapainoa arjen stressille ja kiireelle. Meditatiivista hiljentymistä, rentoutumista ja tietoisuustaitoja. Kurssilla tutustutaan erilaisista lähteistä tuleviin, sovellettuihin meditaatio- ja rentoutumisharjoituksiin. Mukaan tarvitset vain uteliaan ja avoimen mielen, niin teet tutkimusmatkan omaan kehomieleen.

Rentoutuminen
Liiallinen rasitus, stressi ja levon puute aiheuttavat jännitystä. Jännitys ja stressi aiheuttavat muutoksia aivojemme välittäjäaineissa saaden muun muassa immuniteettimme heikkenemään, jolloin sairastumme helpommin. Jännittyneenä tunnemme myös fyysistä kipua helpommin. Harjoitukset tutkitusti alentavat stressihormonien määrää kehossamme ja aikaansaavat hyvänolontunnetta ja rentoutuneisuutta.

Hiljentyminen
Mielemme ylikuormittuu helposti nykyelämän ulkoisten ärsykkeiden paljoudesta. Kuormitusta lisäävät ajattelutyö, medialaitteet, vastuu ja huolen tunteet. Kun mielemme ylikuormittuu, tunnemme stressiä ja jännittyneisyyttä. Hiljentyminen luo vastapainoa arjen stressille ja kiireelle ja sillä on usein eheyttävä ja tasapainottava vaikutus. Kurssilla on mahdollisuus saada hetki aikaa itselle ja olla tekemättä mitään erityistä ja palata elämän perusasioiden äärelle omaan kehomieleen ja tähän hetkeen.

Sisällöstä
Kurssin harjoitukset pitävät sisällään seisten tehtävää liikemeditaatiota sekä istuen ja maaten tehtäviä meditatiivisia harjoituksia. Liikemeditaation liikkeet ovat yksinkertaisia, eivät vaadi notkeutta eivätkä liikkuvuutta eikä niissä tule hiki. Istuen tehtävät harjoitukset voi tehdä mieltymystensä mukaan joko tuoleilla tai lattialla istuen, vapaavalintaisessa asennossa. Salissa on käytettävissä makuualustoja, mutta mukaan voi myös halutessaan ottaa oman makuualustan ja/tai tyynyn. Harjoituksen aikana puhelin on pidettävä äänettömänä tai suljettuna.

Kouluttaja: Pasi Pölönen, FM, Dynamis® menetelmän kehittäjä, www.dynamis.fi

Kurssi:

Koronan vuoksi seuraavasta kurssista ei ole vielä tietoa

Lisätietoja:
Sami Mänty-Aho p. 050 533 3335
sami(at)tapanilanterveys.fi


Varaa aikasi


Osta lahjaksi