Huom!
Nyt käynnistyvät Mirkan Aamujooga, Äijä-jooga ja Pilates.
Mukaan pääsee myös kesken kauden.
Kysy Lisää: 0415478527, mirka.kirjavainen@gmail.com

Hei,

Olen kraniosakraaliterapiaan (CST) ja viskeraalimanipulaatioon (VM) erikoistunut fysioterapeutti sekä pilates- ja joogaohjaaja. Lukuisten ft-alan koulutusten jälkeen mielenkiintoni laajeni kehosta mieleen ja sieluun. Hoitotavastani on tullut intuitiivista sillä luotan täysin kehon viisauteen. Keho ilmentää kullakin hetkellä sen, mihin se tarvitsisi eniten apua päästäkseen tasapainoon. Joskus tietyt sisäelimet tai rakenteet tarvitsevat vapautumista ja joskus kehoon on jämähtänyt tunneperäisiä jännityksiä, jotka kaipaavat huomiota. Pyrin hoitamaan kehoa aina niin kuin se ohjaa. Siksi hoidoista tulee usein eri menetelmien kombinaatioita. Uskon, että tällä tavalla pystyn tukemaan parhaiten keho-mieli-sielun tavoittelemaa tasapainoa ja harmoniaa. Hoitokokemusta minulla on kertynyt vuosien varrella lapsesta vaariin. Hoitotapahtumassa luodaan läsnä oleva tila, missä kehon on turvallista ilmentää tarpeensa.

CST:ssä tasapainotetaan kehoa aivoselkäydinkalvoston ja siihen liittyvien rakenteiden kautta. CST-hoidossa kehon korjaamis- ja tasapainottumisjärjestelmää autetaan aktivoitumaan uudelleen. Hoidoista on apua lukuisissa eri kipu- ja jännitystiloissa päänsäryistä fibromyalgiaan ja uupumukseen. Ne tasapainottavat upeasti hermostoa ja hoidon jälkeen olo on usein syvärentoutunut.

VM:ssa hoidetaan pehmeästi sisäelimiä ja niiden välisiä yhteyksiä. Sisäelimistä on hermosto- ja fasciayhteyksiä laajalle kehoon. Mikäli sisäelin on ”kireä”, keho suojaa sitä yhteyksineen. Kehon toiminta muuttuu, jolloin syntyy rasitusvammoja tai muita kiputiloja. Leikkaukset ja tapaturmat ovat tyypillisiä kireyksien aiheuttajia. Monet urheilijat hyötyvät hoidoista suuresti ja lisäksi kaikki, joilla on kipujaksoja elämässään eikä niille tunnu löytyvän varsinaista syytä.

Fysioterapeuttinen hieronta

Fysioterapeuttisin menetelmin tehtävässä hieronnassa käydään pehmytkudoksien lisäksi selkärankaa läpi pehmein painalluksin. Niskahartiaseudun käsittelyssä painallukset painottuvat rinta- ja kaularangan alueelle ja koko selän käsittelyssä rinta-ja lannerangan alueelle. Pehmytkudoskäsittely parantaa lihasten verenkiertoa sekä fascioiden liikkuvuutta ja selkärangan mobilisoivat painallukset puolestaan lisäävät nikamien liikkuvuutta sekä hermojen liikettä hermojuurista. Käsittelyn vaikutukset ulottuvat lopulta paljon pidemmälle kuin osaamme kuvitellakaan.
Fysioterpaeuttisin menetelmin tehtävään hierontaa ei sisälly raajojen nivelten mobilisointi eikä kraniosakraaliterapia tai viskeraalimanipulaatio.

Koulutushistoriaa:

  • Valmistuminen fysioterapeutiksi Jyväskylästä -99
  • Useita lyhyempiä SOMTY:n FT-alan koulutuksia 2001-2008
  • Erilaisia ryhmäliikunnanohjauskoulutuksia 2001-2010
  • Manuaalisen fysioterapian erik. opintotoja: Maitland I-IIB 2004-2007
  • Somatic Studion pilatesohjaajaksi valmistuminen 2013
  • Kraniosakraaliterapia koulutuksia (Upledger Institute) 2014- jatkuu
  • Fysioterapeuteille suunnattu akupunktiokoulutus 2015
  • Viskeraalimanipulaatio koulutuksia (Barral Institute) 2017- jatkuu
  • Yoga Source -ohjaajakoulutus 2018-2020

Ohjaan myös pilates- ja joogatunteja, workshoppeja sekä retriittejä! Ota yhteyttä 😊

Varaa mielellään aina 60 min aika. Lapsilta, työttömiltä, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä veloitus on 75€ vaikka varaus on 60 min mittainen.

Puh: 0415478527

mirka.kirjavainen@gmail.com

www.munda.fi