Rosen-terapeutti ja ratkaisukeskeinen valmentaja

Minulla on yli 15 vuoden kokemus hieronnasta ja erilaisten kehoterapioiden parissa.

Autan sinua pysähtymään itsesi äärelle, hellittämään hetkeksi ja tuntemaan jälleen yhteys kehoosi. Saamaan selkeyttä ajatuksiin, tunteisiin ja toiveisiin sekä löytämään takaisin omalle polullesi. Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Hoidoissani kohtaan sinua kokonaisuutena, juuri sellaisena kuin olet.

Vastaanottokielet suomi, ruotsi, englanti

 • Rosen-terapia
 • Rentoutushoidot
 • Reiki
 • Ratkaisukeskeinen valmennus
 • Hengitysohjaus

Petra Wikström, puh 040 148 5853

Ajanvaraus – https://vello.fi/hoitolaharmony/tapanila

Omat sivut – linkki (https://www.hoitolaharmony.fi/)

Rosen-terapia

Rosen-metodi on fysioterapeutti Marion Rosenin kehittämä psykofyysinen kehoterapiamuoto jossa yhdistyy kosketus ja tarpeen mukaan sanoja. Siinä käsitellään jännittyneitä lihaksia pehmeästi, mutta kuitenkin tuntuvasti. Hoito auttaa tiedostamaan lihasjännityksiä ja hengitystapaa. Se lisää ymmärrystä omista toiminta- ja reagointitavoista ja mahdollistaa sitä kautta muutoksen.

Rosen-metodi sopii sinulle esimerkiksi jos kärsit stressistä, uniongelmista, kivuista joille ei löydy lääketieteellistä syytä tai olet selittämättömän väsynyt.

Kehomme suojaa meitä stressaavilta tai vaarallisiksi koetuilta tilanteilta jännittymällä. Vaikka tilanne menee ohi, nämä jännitykset saattavat jäädä kehoomme jopa vuosiksi.

Vastaanottoaika on tunti ja hoito tehdään hoitopöydällä. Hoidon jälkeen on hyvä varata itselleen rauhallista omaa aikaa.

Hoito on aina yksilöllinen kokemus. Myös asiakkaan jokainen erillinen hoito on ainutkertainen kokemus. Kukin hoitokerta aloitetaan aina sen hetkisestä tilanteesta.

Rosen-terapeuttina minulla on vaitiolovelvollisuus ja noudatan kansainvälisen Rosen-instituutin eettisiä sääntöjä.

Esimerkkejä Rosen-hoitojen hyödyistä ja vaikutuksista

 • rentoutuminen ja unenlaadun parantuminen
 • tunteiden tunnistaminen ja kohtaaminen
 • fyysisten kipujen ja kireyksien vähentyminen
 • itsetuntemuksen lisääntyminen
 • omien rajojen selventyminen
 • omien asenteiden tiedostaminen
 • omien tarpeiden ja uusien valintamahdollisuuksien löytäminen
 • itseilmaisun mahdollisuukisen lisääntyminen

Kuinka usein hoidossa käydään?

Hoitokertojen määrä vaihtelee yksilöllisesti. Kokemus on osoittanut, että aluksi on hyvä käydä hoidossa pari kolme kertaa noin 1-2 viikon välein. Näin saa käsityksen siitä, miten hoito toimii. Jatkossa on tärkeää uutta aikaa varattaessa, että kuuntelee omaa itseään. Hoidoissa voi käydä pitkäänkin ja pitää haluttaessa taukoja.

Rosen ei sovi akuutin tulehdussairauden aikana, päihteiden tai voimakkaan psyykelääkityksen vaikutuksen alaisena. Raskaana oleville (1. kolmannes) ja lapsille ei tehdä hoitoja.

Rosen-terapeutti Petra Wikström
Ajanvarauslinkki
https://vello.fi/hoitolaharmony/tapanila , p. 040 148 5853

Rentoutushoidot

Tyyni mieli

Pyöriikö ajatukset taukoamatta mielessäsi kuin karuselli? Heijastuuko kiire jännittyneissä hartioissasi ja niskassasi samalla kun päätäsi kiristää?

Tämä hoito keskittyy pään, niskan ja hartiaseudun rentouttamiseen ja sopii hyvin jos koet jännityksiä näillä alueilla. Voit antaa ajatusten hellittää hetkeksi ja antaa mielen tyyntyä ja rauhoittua.

Hoidon kesto on 40 min. Asiakkaat ovat saaneet hoidosta apua mm. päänsärkyyn.

Levollinen keho

Tuntuuko kehosi jännittyneeltä tai yrivirittyneeltä?

Tässä hermostoa rauhoittavassa hoidossa voit tuntea kuinka kehosi kierrokset laskevat ja hengityksesi rauhoittuu. Palautat yhteyden kehoosi ja mieli rauhoittuu. Hoidossa käyneet asiakkaat kokevat usein myös nukkuvansa paremmin hoidon jälkeen.

Hoito on tunnin mittainen ja tehdään hoitopöydällä vaatteet päällä.

Kehon ja mielen harmonia

Keho ja mieli käyvät jatkuvaa vuoropuhelua keskenään. Ylivirittynyt mieli jännittää kehon, ja sama pätee myös toisin päin.

Tässä hoidossa saat unohtaa suorittamisen ja aikataulut, voit pysähtyä ja antaa sekä keholle että miellelle aikaa rauhoittua ja rentoutua.

Hoidon kesto on 80 min ja sopii hyvin jos olet stressaantunut ja kaipaat erityisen rentouttavan hoidon.

Rentoutushoitojen tekijänä Petra Wikström, ajanvarauslinkki https://vello.fi/hoitolaharmony/tapanila , p. 040 148 5853

Reiki

Reiki on japanilainen Mikao Usuin kehittämä hoitomuoto jossa hoitaja toimii energian välittäjänä.

Energia virtaa meissä kaikissa, mutta esimerkiksi stressaavissa tilanteissa tai sairastuessamme energiakanavamme saattavat tukkiutua.

Reiki on lempeä hoitomuoto jossa sinä hoidettavana otat vastaan käsistäni välittyvää energiaa juuri sen verran kun sillä hetkellä tarvitset.

Hoito on tunnin mittainen ja tehdään hoitopöydällä vaatteet päällä.

Reikihoitaja Petra Wikström,
Ajanvarauslinkki
https://vello.fi/hoitolaharmony/tapanila
p. 040 148 5853

Osta lahjaksi