Psykodynaaminen psykoterapia

Psykoterapia on elämän kriisien ja mielentereveysongelmien hoitamista keskustelun avulla psykoterapeuttisessa yhteistyösuhteessa. Terapiaan hakeutumisen tavallisimmat syyt ovat yleensä ahdistus, masennus, pelkotilat sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa.

Tapanilan Terveystalolla on mahdollista saada intesiivistä psykoterapiaa KELA.n kuntoutuksena tai lyhyempiä terapiajaksoja sekä työnohausta. Käytämme psykodynaamista, kognitiivisia ja kehopsykoterapeuttisia menetelmiä.

Psykoterapia alkaa yleensä haastattelulla, jossa kartoitetaan ihmisen elämäntilannetta ja taustoja. Muutaman haastattelukerran tarkoitus on myös antaa mahdollisuus sekä potilaalle, että terapeutille tutustua toisiinsa ja varmistaa että yhteistyön aloittaminen tuntuu molemmin puolin oikealta.

Psykoterapeuttina toimii:

Sami Mänty-Aho 050 533 3335

Kognitiivinen lyhytterapia

Kognitiivinen lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytkestoista (4-10 tapaamista), tavoitteellista ja tutkitusti tehokas terapiamuoto.

”Jos tuntuu, että olet jumissa jonkin ajatuksen, uskomuksen tai tunteen kanssa, voi lyhytkin terapiajakso auttaa sinua eteenpäin – löytämään tasapainoa elämään.”

Lyhytterapia sopii hyvin jonkin pinnalla olevan haasteen tai ongelman hoitoon (esim. kriittisyys, ylisuorittaminen, univaikeudet, syömiseen liittyvät haasteet, ahdistus, masennus, sosiaaliset pelot). Lähdemme testaamaan ja harjoittelemaan uusia toimintatapoja, kirkastamme arvoja ja vahvistamme hyvinvointia tukevia ja läsnäolon taitoja.

Olen ohjannut mindfulness-ryhmiä yli 7 vuotta ja käytän parhaaksi kokemiani harjoituksia myös terapiassa. Saat harjoitusnauhoitteet omaksi ja voit kuunnella niitä myös jakson jälkeen.

Lyhytterapiassa opit:

  • Tunteiden säätelytaitoja: huomaamme missä mielentilassa vietämme aikaa ja opimme rauhoittamaan ja lohduttamaan itseämme tunnemyrskyn keskellä ja yhtälailla aktivoimaan lamaannuksessa.
  • Läsnäolon ja itsemyötätunnon taitoja: Kaikki tunteet kuuluvat elämään ja jos tunne on hyvin voimakas, on inhimillistä joutua ’tunteen valtaamaksi’, näin käy meille kaikille ajoitellen. Itsekritiikki lisää kärsimystä, ei poista sitä.
  • Opit tunnistamaan eri mielentilat (moodit) ja/tai tunnelukot (skeemat). Kognitiivisessa lyhytterapiassa tutkimme ajatuksia ja tunteita sekä niihin liittyviä haitallisia uskomuksia ja toimintamalleja. Tunnistamalla omat tunnelukot, voimme alkaa toimia tietoisemmin.
  • Kehon ja mielen yhteydestä. Autonomisen hermoston toiminnasta.
  • Pohdit mm. mikä on elämässä oikeasti tärkeää? Millaista elämää elää onnellinen ihminen? Arvot ovat kuin tienviittoja, jotka suuntaavat kohti meille merkityksellistä elämää.

Teen lyhytterapiaa Kruununhaassa ja Tapanilassa opiskelijahintaan 45€/ 45 min syksyn 2022 ajan.
Tavoitteena on, että alat voimaan paremmin heti ensimmäisen käynnin jälkeen.

Varaa aika: hanna.vesalainen(ät)pause.fi

tai suoraan netissä: https://vello.fi/pause/