Rosen-terapia

Rosen-kehoterapiassa käytetään kosketusta sekä tarpeen mukaan myös sanoja. Kokemukseni on, että Rosen-terapiassa voidaan käsitellä hyvinkin samoja teemoja, kuin psykoterapiassa, mutta kehon kautta.

Kehomme reagoi stressiin jännittymällä. Keho reagoi, olipa uhkan tunne todellinen, kuviteltu, osa tätä hetkeä tai mennyttä. Vasta kun tunnemme olevamme turvassa, voimme rentoutua. Rosen-hoidossa terapeutin hyväksyvän ja myötätuntoisen olemuksen avulla rentoutuminen ja sitä kautta kehon avautuminen mahdollistuu.

Rosen sopii silloin kun:

  • kärsit erilaisista kehon jännityksistä tai kivuista, esim. päänsärky, vatsavaivat, niska-hartia- tai selkäkivut
  • kärsit hermoston yli- tai alivireystilasta (ahdistus/stressi/ masennus/uupumus)
  • etsit yhteyttä tunteisiisi & haluat syventää kehoyhteyttäsi
  • haluat löytää uusia voimavaroja ja mahdollisuuksia ilmaista itseäsi
  • tunnet olevasi jumissa tai tarvitset tukea vaativassa elämäntilanteessa

Rosen ei sovi akuutin tulehdussairauden aikana, päihteiden tai voimakkaan psyykelääkityksen vaikutuksen alaisena. Lapsille ja raskaana oleville (1. kolmannes) ei tehdä hoitoja.

Kuinka usein hoidossa käydään?

Kokemus on osoittanut, että aluksi on hyvä käydä hoidossa muutaman kerran 1-2 viikon välein. Näin saa käsityksen siitä, miten hoito toimii. Jatkokäyntejä varattaessa on tärkeää, että kuuntelee omaa itseään.

Yleistä hoidosta:

  • käsittely tapahtuu hoitopöydällä
  • hoidon jälkeen on hyvä varata itselle rauhallista aikaa
  • Rosen-terapeutilla on vaitiolovelvollisuus ja min. 5 vuoden koulutus

”Kysymys on muutoksesta – henkilöstä, joka luulemme olevamme – henkilöksi, joka todella olemme.”  Fysioterapeutti Marion Rosen, Rosen-metodin kehittäjä

Rosen-terapeuttina toimii Hanna Vesalainen p. 044 240 2719

LAPSIHIERONTA

Lapsihieronta auttaa levotonta lasta/nuorta rauhoittumaan ja keskittymään paremmin.

Hieronta rauhoittaa, poistaa kehon jännitystä ja vahvistaa lapsen kehonkuvaa ja itseluottamusta. Hieronnan avulla lapselle välittyy viesti hyväksynnästä ja näin myös lapsen omat rajat vahvistuvat.

Lapsihieronta on turvallisin, tutuin, samoina toistuvin liikkein etenevä tapa koskettaa lasta. Lapsen ikä ja kulloinenkin vireystila säätelee hierontaan käytettyä aikaa. Lapsen toiveita ja tarpeita kuunnellaan herkällä korvalla, eikä koskaan hierota, jos lapsi ei niin halua. Vaatetuksessa ja hierontaöljyn käytössä kuunnellaan lapsen toivetta. Vanhempi voi olla mukana hoidossa tai odottaa eteistilassa.

Lapsihieronnan vaikutuksia on tutkittu Karoliinisen instituutin, Uppsalan lastenpsykiatrisen klinikan ja Axelsson-instituutin välisessä yhteistyössä, jossa selvitettiin lapsihieronnan vaikutusta alle kouluikäisiin lapsiin. Kaliforniassa Touch Research -instituutissa on tehty tutkimuksia keskoslasten hieronnasta ja sen vaikutuksista pienten keskosten fysiologiseen, sosiaaliseen ja motoriseen kehitykseen. Lapsihieronta perustuu näihin tutkimuksiin.

Hieronta sopii perusterveelle lapselle lisäämään tervettä kehonkuvaa ja vahvistamaan tunnetta hyväksytyksi ja nähdyksi tulemisesta. Myös syömishäiriöiset lapset ja masennusoireista kärsivät lapset ovat hyötyneet lapsihieronnasta. ADHD-oireet ja agressiivisuus ovat tutkimusten ja kokemusten valossa lievittyneet hieronnan avulla.

Lapsihieronta: Hinta: 30 – 45 min. 55 €

Hanna Vesalainen p. 044 240 2719

Varaa aika:


Varaa aikasi


Osta lahjaksi